Združenje malih trgovcev Slovenije

Novice


Arhiv: OPOZORILO TIRS - NOVA EMBALAŽA TOBAČNIH IZDELKOV

Zakon o omejevanju tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI), ki je stopil v veljavo 11. marca 2017, je omogočil prodajo tobačnih izdelkov označenih v skladu z določili ZOUTI do 20. maja 2017. Po 20. maju 2017, tobačni izdelki brez novih, slikovno besedilnih zdravstvenih opozoril na embalaži, kupcem ne smejo biti več dostopni.

Arhiv: Poziv trgovcem - javni posvet (izpolnitev ankete) v zvezi s spremembami režima trošarine alkohol, tobačni proizvodi in energenti)

Evropska komisija ( v nadaljevanju EK) je v okviru priprav na revizijo horizontalne trošarinske Direktive objavila Poročilo o izvajanju in vrednotenju Direktive Sveta 2008/118/ES o splošnem režimu za trošarine. Poročilo predstavlja osnovo za morebitne bodoče spremembe Direktive. Direktiva Sveta 2008/118/ES določa splošne postopke za skladiščenje in gibanje trošarinskega blaga (alkohol in alkoholne pijače, tobačni proizvodi, energenti) v Evropski uniji. Pojasnjuje tudi postopke za odlog plačila trošarine, ki so na voljo pooblaščenim trgovcem za skladiščenje in gibanje trošarinskega blaga. V okviru priprav bodočih zakonodajnih sprememb na tem področju, EK organizira javno posvetovanje z vsemi zainteresiranimi deležniki. V skladu s tem vas pozivamo k izpolnitvi vprašalnika.