Združenje malih trgovcev Slovenije

Novice


Arhiv: Delegacija v Srbijo, Vojvodina 23.-26.11.2022

V sodelovanju z SPIRIT Slovenija, Podjetniško – trgovsko zbornico (GZS – PTZ) in oddelkom za mednarodno zavarovanje CEMP organiziramo poslovno delegacijo v Srbijo; v avtonomno pokrajino Vojvodino.

Arhiv: Nove višine najnižjih osnovnih plač in višina povračil stroškov prehrane med delom ter službenih potovanj v dejavnosti trgovine

Najnižje osnovne plače (NOP) za posamezne tarifne razrede, po KPDT, za delo opravljeno od vključno 1. 7. 2021

Arhiv: Dogodek Wine & Cherry Business Meeting

Arhiv: Nedeljsko delo - odziv ZMTS na predlog sprememb Zakona o trgovini

12. maja 2020 je skupina poslank in poslancev, na pobudo Levice, vložila Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgovini. Združenje malih trgovcev Slovenije (ZMTS), ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice, je poslalo v Državni zbor Mnenje in Poziv k temu predlogu. Združenje nasprotuje sprejetju predloga, saj je v okviru Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine SLOVENIJE, vse jasno definirano in usklajeno s socialnimi partnerji. Veljavnost le-te je 31.12.2022 in v trenutni situaciji COVID 19 ni primeren čas za odpiranje novih pogajanj, še manj za dodatno ukinjanje delovnih mest.

Arhiv: Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

18.5.2020 je ponovno dovoljeno opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom razen nekaterih storitev, ki so opredeljene z Odlokom o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Ponudniki blaga in storitev pri opravljanju dejavnosti morajo strogo upoštevati pogoje za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom je tako še vedno dovoljeno le pod pogojem, da se zagotovi minimalni stik s potrošniki in v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Arhiv: Poziv malih trgovcev Vladi RS za dopolnitev Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS

Mali trgovci pozivajo Vlado RS, da nemudoma sprejme spremembo/dopolnitev Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, na način, da bodo trgovci lahko sami določali poslovni čas trgovin in ga prilagajali okoliščinam v posameznem podjetju ter okolju v katerem poslujejo.

Arhiv: Število potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil priporočila glede števila potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru.

Arhiv: Najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Prepoved odloka bo veljala do njegovega preklica, za njegovo lažje razumevanje pa so pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov.